fbpx

Merülj el a sötét erdő
izgalmas és meglepő világában!

Életre szóló élményséta

Vár a sötét!

Az éjszakai erdő izgalmas, rejtélyes és varázslatos. Ilyenkor más állatok aktívak, más zajokat hallunk, más illatokat érzünk erdőn-mezőn. Ahogy leszáll és beburkol minket a sötétség, minden megváltozik. Sokkal inkább megnyílnak az érzékszerveink.

Sokkal kevésbé támaszkodhatunk a látásunkra, így a többi érzékszervünk jobban bevonódik. Több erdei hangot zörejt hallunk meg, jobban érezzük a hőmérsékletet és az esti erdő illatait. Ez segít nekünk abban, hogy figyelmünk a jelenre fókuszáljon.

A programról

Mire számíts a sétán? Bemegyünk az erdő sűrűjébe és egy pici területet megismerve figyelünk az ott történő dolgokra, környezetre. Lehetőségeket kínálok arra, hogy önmagadra és a tájra figyelj. Új szemszögből kapcsolódsz össze a környezeteddel és te magad is megérzed hogy mindez része vagy. 

Az erdőfürdőzésen leginkább az adott terület részletgazdagságát figyeljük meg, nem kiépített utakon, turistaösvényeken rójuk a kilómétereket. Az erdőfürdő során nincs idegenvezetés, nem látogatunk meg nevezetességeket, és állat- és növényhatározást sem végzünk.  A séta alatt egy rövid szakaszt járunk be, mely semmiféle fizikai erőnlétet nem követel meg. 

Akik részt vettek már a sétán ...

💕 Ezek a séták voltak az első alkalmak, hogy sikerült kikapcsolnom teljesen. A program során Zsuzsi és az erdő segítségével teljesen újjászülettem. 🌱 Azóta minőségibbnek érzem a szabadban eltöltött időmet, mint eddig. Köszönök mindent!
Halász Dorina
Amit Valkó Zsuzsi csinál az SOKKAL TÖBB, mint egy közös pihentető séta. A séta utáni napon sokkal összeszedettebb és magabiztosabb vagyok és a munkámban is hatékonyabb. Könnyedség és harmónia van bennem elszántság és koncentráció helyett.
Kotan Niki