fbpx

Váltsd át a benned felgyűlt feszültséget valódi pihenésre!

Túl sok a stressz az életedben? Mit szólnál egy olyan feszültségoldó programhoz, ahol megmutatnám hogyan tudsz hatékonyan feltöltődni az erdőben?

Merülj el a természetben!

Természetkapcsolat

Vedd észre az élővilágot, amelynek te is része vagy

Egészségmegőrzés

Látogasd a természetet hogy egészséges maradj

Relaxáció

Engedd hogy átjárjon az
erdő nyugalma és csendje

Minőségi idő

Szakadj ki a mindennapi rohanásból és feladatokból

A programról

Fáradtság, stresszes életmód, újra és újra visszatérő makacs betegségek … mind mind olyan tünetek, amellyekkel nap mint nap küzdesz. Szeretném megmutatni neked, hogy van egy olyan mindenki számára hozzáférhető természetes módszer, amellyel bármikor feloldhatod a benned keletkezett stresszt.

Digitalizált világunkban egyre fontosabbá váltak az olyan szellemi készségek mint a kreativitás, kritikai gondolkozás, önálló munkavégzés.  Meglepő de igaz viszont az a tény, hogy ez furcsa módon nagyobb megterheléssel járhat mint a fizikai munka. Ez a nyomás pedig krónikus stresszállapothoz vezet. Mikor volt utoljára hogy nem az emailek, teendők és zaj uralta térben végre egyedül maradhattál az érzéseiddel, gondolataiddal?

Doreen Dodgen-Magee pszichológus, aki kifejezetten a semmittevést és az unatkozást kutatja (mindezt a digitális világ kontextusában), azt állítja, hogy a csendes semmittevés rengeteget segíthet a mentális egészségünkön: növekedhet agyunk szürkeállománya, és összehangoltabbá válnak az agyi központok.

Van valami lelket simogatóan egyszerű és üdítő abban, ha a természetben lehetünk. A természet közelsége ellazít és energiával tölt fel bennünket.  Az erdőfürdőzés pedig maga a civilizációs és modern kori betegségek, illetve a stressz ellenszere.  A séta során olyan kapcsolódási lehetőségeket kapsz, ami mind abban támogat hogy ellazulj és kisimuljanak az idegeid.

A múlton való tépelődés depresszióhoz vezet, az aggódás, a jövő latolgatása pedig szorongásokhoz. Ezek mind csökkenthetők, ha a pillanatra koncentrálunk. Az erdőfürdőzésen arra figyeljünk, ami most történik velünk, amely a stresszkezelésre és érzelemszabályozásra is nagyon jó hatással van. Az erdőfürdőzésen leginkább az adott terület részletgazdagságát figyeljük meg, nem kiépített utakon, turistaösvényeken rójuk a kilómétereket. Az erdőfürdő során nincs idegenvezetés, nem látogatunk meg nevezetességeket, és állat- és növényhatározást sem végzünk.  A séta alatt egy rövid szakaszt járunk be, mely semmiféle fizikai erőnlétet nem követel meg. Egyszerű gyakorlatokkal hangollak rá arra, hogy önmagadra és a tájra figyelj. Új szemszögből kapcsolódsz össze a környezeteddel és te magad is megérzed hogy mindez része vagy. 

Hozd magad újra lendületbe, tarts velem az erdőbe!

Erdőfürdőzés Valkó Zsuzsival

"Én most nagyon nagy nyugalommal és kisimultsággal megyek innét haza. Próbáljátok ki ti is ha van rá lehetőségetek, még akkor is hogyha egyébként szoktatok járni a természetben mert ezek a gyakorlatok még jobban segítenek az ellazulásban."
Tóth Krisztina
Anyaklikk