fbpx
Logó_szöveg_white_kicsi-01

INGYENES ERDEI RELAXÁCIÓ

Nyugalomra vágysz de sehogy sem találod?

Szabadulj meg a mindennapok feszültségétől erőfeszítés nélkül!

Képzeld el, hogy senki sem sürget. Érzed a lágy szellőt a bőrödön, a napsugarak táncát az arcodon, az erdő illatát … nincs semmi dolgod, csak jelen lenni. Szabadon, a saját tempódban fedezheted fel a környezeted és önmagad. Az erdőfürdőzés szelíden terel a lelassulás felé anélkül, hogy ezt ráderőltetné. Ez az amit szeretnék megmutatni neked.

VEZETETT ERDEI RELAXÁCIÓ

TERMÉSZETES MÓDSZER
A STRESSZ KEZELÉSÉRE

próbáld ki bárhol, bármikor!

Mit küldök neked ajándékba?

Egy felvételt stresszoldó gyakorlatokkal

A hanganyagot bárhol, bármikor használhatod. Egyedül vagy társaságban. Csak indítsd el és kövesd a gyakorlatokat, amit megosztok veled!

Útmutatót

Összeállítottam egy leírást arról mire számíts, mivel készülj és hogyan indulj el a sétádra. Olvasd el figyelmesen és már mehetsz is.

Élménynaplót

A munkafüzetedben találsz majd 3 kérdést, amelyet ha előtte és utána is kitöltesz pontosan látod hogyan hatott rád a módszer és érdemes -e gyakorolnod.

Segítséget a haladáshoz

Ha úgy érzed ez neked való, további gyakorlási lehetőségeket, nemzetközi kutatások összefoglalóit, programajánlókat és további támogatást kapsz.

Egészségmegőrzés

Merülj el a természetben és élvezd jótékony hatásait

Feszültségoldás

Engedd hogy átjárjon az erdő nyugalma és csendje

Minőségi idő

Szakadj ki a mindennapi rohanásból és feladatokból

Stressz: a 21. század népbetegsége

A munkahelyi elvárások, az állandó online jelenlét, családban való szerepek betöltése olyan állapotokat idéznek elő, mint például a túlvállalás, kimerültség, állandó alkalmazkodási és megfelelési kényszer. Ezen érzések velejárója pedig a kedvtelenség, ingerlékenység, türelmetlenség, kiégés … mind olyan tünet, amely a stresszből ered.

A Workania 2020-as kutatása szerint 36 százalék nagyon, míg 57 százalék közepes vagy annál kissé erősebb mértékben érzi magát stresszesnek. A válaszadók 66 százaléka egyfolytában fáradtnak, 64 százaléka ingerlékenynek és 63 százaléka folyamatosan feszültnek érzi magát.

Az állandó stressz hatására immunrendszered legyengül, könnyebben leszel beteg, egyre zárkózottabbak leszel, nyugtalanságot majd szorongást tapasztalsz.

Egészség

Egyensúly

Minőségi idő

Eredményes stresszkezelés japán módra

Shinrin-joku: a japán megoldás a stressz természetes kezelésére, nyugalmunk és belső egyensúlyunk megtalálására.

Japánban 1982-ben kezdték el vizsgálni a természet és a fák gyógyító erejét. Olyan megelőző és egészségmegőrző módszert kerestek, amely hatékonyan tesz a túlterhelt, rohanó városi életmód káros egészségügyi hatásai ellen.

Több mint 4 évtizede kutatják az erdei környezet fiziológiás és idegrendszeri hatásait az emberre. Mára klinikailag igazolt a hatékonysága és bizonyítékokon alapuló terápia lett belőle. Az erdőfürdőzés segít megállni néhány óra erejéig, kitisztítani az elméd a szüntelenül zakatoló gondolatoktól és aggodalmaktól.

Skóciában, Angliában, Kanadában és az Egyesült Államok egyes részein a körzeti orvos receptre írhatja fel ezt a fajta sétát kiegészítő kezelésként. Megelőző kezelésként az a célja, hogy a természetben tapasztalt relaxáció fokozza a betegségekkel szembeni természetes ellenálló képességet.

Erdőfürdőzés Valkó Zsuzsival

Akik részt vettek már a sétán ...

Ezek a séták voltak az első alkalmak, hogy sikerült kikapcsolnom teljesen. A program során Zsuzsi és az erdő segítségével teljesen újjászülettem. Azóta minőségibbnek érzem a szabadban eltöltött időmet, mint eddig. Köszönök mindent!
Halász Dorina
Amit Valkó Zsuzsi csinál az SOKKAL TÖBB, mint egy közös pihentető séta. A séta utáni napon sokkal összeszedettebb és magabiztosabb vagyok és a munkámban is hatékonyabb. Könnyedség és harmónia van bennem elszántság és koncentráció helyett.
Kotan Niki

Miben segít az erdőfürdőzés?

Az erdőfürdőzés segít hogy minőségibb irányt vegyen a kapcsolatod a természettel és ezáltal önmagaddal. Az összes érzékszerved bevonásával merülsz el az erdei környezetben és ez segít:

  • Kisimulni
  • Elcsendesni
  • A jelenben maradni
  • Része lenni az erdőnek
  • Minőségi időt eltölteni

Szeretnélek megajándékozni egy ingyenes lehetőséggel ahol mindezt átélheted. 

Készítettem egy hanganyagot, amellyel egyedül és szabadon kipróbálhatod az erdőfürdőzést. Nem kell előre tervezned, akkor mész ki a szabadba amikor neked jólesik. 

Természetes stresszkezelés:
próbáld ki bárhol, bármikor!