fbpx

Erősítsd meg a tested védelmi rendszerét természetesen!

Immunerősítés a természetben

Természetkapcsolat

Vedd észre az élővilágot, amelynek
te is része vagy

Egészségmegőrzés

Látogasd a természetet hogy egészséges maradj

Relaxáció

Engedd hogy átjárjon az erdő nyugalma
és csendje

Minőségi idő

Szakadj ki a mindennapi rohanásból és feladatokból

A programról

Immunrendszer: testünk általános védekező-képessége. Ha az immunrendszer nem működik optimálisan, a szervezetbe jutott baktériumok és vírusok megbetegedéseket, majd súlyos szövődményeket okozhatnak. Ezért kiemelten fontos, hogy immunrendszerünk megfelelően működjön a őszi-téli hónapokban, amikor több különböző vírus és baktérium vesz körül bennünket. Az egészség-megőrzésben fontos szerepe van annak, hogy jól törődjünk testünkkel. 

Az immunrendszer legnagyobb ellensége a stressz és a negatív érzések, gondolatok elhatalmasodása.

Mit tudsz tenni annak érdekében hogy kiegyensúlyozott és egészséges maradj? Hívd segítségül a természetet. Az erdőfürdő egy irányított relaxációs séta, ahol egyszerű gyakorlatokkal közösséget élhetsz meg a természettel. Ráadásul már 1 alkalom után 50%-al nő az NK-sejtek (azok fehérvérsejtek, amelyek képesek megtámadni és elpusztítani a vírussal fertőződött vagy tumoros sejteket). Ennek hatását 1 hónapig élvezheted, azaz a megfelelő immunerősítéshez érdemes havonta erdőfürdőzni. 

Mire számíts a sétán?

Bemegyünk az erdő sűrűjébe és egy pici területet megismerve figyelünk az ott történő dolgokra, környezetre. Az erdőfürdőzésen leginkább az adott terület részletgazdagságát figyeljük meg, nem kiépített utakon, turistaösvényeken rójuk a kilómétereket. Egy rövid szakaszt járunk be, mely semmiféle fizikai erőnlétet nem követel meg.

 

Találkozásunk elején mesélek az erdőfürdőzésről és útmutatóval látlak el, mire figyelj. Ezután következik a séta.  Egyszerű gyakorlatokkal hívlak arra, hogy önmagadra és a tájra figyelj. Ennek első állomása egy vezetett elcsendesülés, majd egy lassú séta során megfigyeljük a körülöttünk lévő tájat és élőlényeket. Ezt követően már önállóan fedezheted fel a tájat az útmutatóim alapján. 

Minden egyes gyakorlat után összegyűlünk és megosztjuk egymással ki hogy érzi magát, milyen gondolatokat ébreszt benne az erdő, mit tapasztalt. A sétát egy tea ceremóniával zárjuk, ahol egy olyan főzetet kóstolhatsz meg, ami az adott táj jellegzetes gyógynövénye. Frissítő csemegével és teával zárjuk az eseményt. 

Hogy fogod érezni magad utána?

Az erdőfürdőzés során a természet közelsége ellazít és energiával tölt fel bennünket. Garantálom, hogy az esemény végére:

  • kitisztulnak a gondolataid
  • nyugalmat és harmóniát érzel
  •  jól érzed magad a bőrödben
  • igazi közösségi élményt szerzel

Akik részt vettek már a sétán ...

💕 Ezek a séták voltak az első alkalmak, hogy sikerült kikapcsolnom teljesen. A program során Zsuzsi és az erdő segítségével teljesen újjászülettem. 🌱 Azóta minőségibbnek érzem a szabadban eltöltött időmet, mint eddig. Köszönök mindent!
Halász Dorina
Amit Valkó Zsuzsi csinál az SOKKAL TÖBB, mint egy közös pihentető séta. A séta utáni napon sokkal összeszedettebb és magabiztosabb vagyok és a munkámban is hatékonyabb. Könnyedség és harmónia van bennem elszántság és koncentráció helyett.
Kotan Niki