fbpx

Erdőfürdőzés ajándékutalvány

teljes kikapcsolódás a természetben

Mit adsz ezzel a másiknak?

Frissítő erdőfürdőzés

3 órányi stresszmentes énidőt

Gyakorlási lehetőségekkel vezetem a résztvevőket, amelyek segítenek megszüntetni a feszültségük és visszaállítják a belső egyensúlyukat.

Kötelezettségmentes kikapcsolódást

Az erdei környezet épp annyira köti le az embert hogy ne legyen megrőltető figyelni. Amikor csak a természetre figyelünk, nem tudjuk túlpörgetni magunk.

Különleges élményt, nézőpontváltást

Csendben, egymás mellett fedezzük fel a természetet előbb csoportban, majd egyénileg. Újra és újra összekapcsolódunk az élményeink megosztásában.

Mit tartalmaz?

Szabadon felhasználható belépőt 

Választható sima, páros vagy családi jegyet!

Feltöltődést egész évre: az utalvány a vásárlástól számítva 1 évig érvényes

Kockázatmentes

A vezetett erdőfürdőzéseken nem fordulhat elő az, hogy ne hozzon pozitív közérzetváltozást. Ha mégsem így történik, akkor garantálom azt, hogy visszautalom az igénybe vett szolgáltatás árát.

Garantált élmény

Megoldás a stressz természetes kezelésére, nyugalmunk és belső egyensúlyunk megtalálására. 3 óra minőségi idő, amely egyszerre feltölt, erőt ad, feszültséget old és segít a jelen pillanatát megélni.

Last-minute megoldás

Azoknak, akik az utolsó pillanatban vesznek ajándékot több akadállyal is meg kell küzdeniük: időhiány, késve érkező termék. Az emberek 99%-a szeret a természetben lenni. Ennek biztos hogy örülni fog az, aki kapja!

A résztvevők véleménye

Hogy érzeték magukat azok, akik eljöttek az erdőfürdőzésre

Amit Valkó Zsuzsi csinál az SOKKAL TÖBB, mint egy közös pihentető séta. A séta utáni napon sokkal összeszedettebb és magabiztosabb vagyok és a munkámban is hatékonyabb. Könnyedség és harmónia van bennem elszántság és koncentráció helyett.

Kotan Niki

pedagógus

A mai ember számára ez az igazi kihívás csendben maradni, mindenféle figyelemelvonó tényező  nélkül csak magára és a természetre figyelni. Zsuzsi séta közbeni feladatai nagyon szépen segítik ezt a folyamatot, megtanítanak újra a jelenben lenni, figyelni a légzésünkre, szívünk hangjára, az erdő hangjaira, illataira, hogy újra visszataláljunk a természet által Önmagunkhoz.

Fábián-Palya Réka

jógaoktató és természetgyógyász

Ezek a séták voltak az első alkalmak, hogy sikerült kikapcsolnom teljesen. A program során Zsuzsi és az erdő segítségével teljesen újjászülettem. Azóta minőségibbnek érzem a szabadban eltöltött időmet, mint eddig. Köszönök mindent!

Halász Dorina

Greenpeace aktivista

Zsuzsi különleges és ritka módszere élménydús találkozás önmagammal és a természettel. A séta során sikerült megfogalmaznom és ki is mondanom olyan tényeket amelyeket régóta csak tudat alatt rágcsáltam. Az erdőfürdőzés eszközt ad a jelen és a valóság megéléséhez, csendesíti a felesleges gondolatokat és érzékennyé tesz a körülöttünk lévő világ befogadására.

Endrődy Eszter

SparkLing Spot – Az én kreatív Műhelyem

Leggyakrabbi kérdések az erdőfürdőzésről

Gyakran felmerül, hogy vajon mi a különbség az erdőfürdő és a természetben tett séta, túra vagy kirándulás között. 

Íme a 3 legfontosabb különbség:

  1. Bemegyünk az erdő sűrűjébe és egy pici területet megismerve figyelünk az ott történő dolgokra, környezetre. Az erdőfürdőzésen leginkább az adott környezetet, annak részletgazdagságát figyeljük meg, nem kiépített utakon, turistaösvényeken rójuk a kilómétereket.
  1. Az erdőfürdő egy irányított relaxációs séta, ahol egyszerű gyakorlatokkal közösséget élhetsz meg a természettel. Az erdőfürdő során nincs idegenvezetés, nem látogatunk meg nevezetességeket, és állat- és növényhatározást sem végzünk.
  1. Az erdőfürdőzésen önmagunkra és az erdőre figyelünk. Ahhoz hogy ezt zavartalanul megtehessük, alapvetően NEM beszélgetünk … csak a megosztó körben. A csend abban segít hogy figyelni tudj. Befelé és kifelé egyaránt. Megfigyelheted hogy minél csendesebb vagy egy erdőben, az annál inkább felfedi magát előtted.

Egy ilyen séta lehetőséget ad rá hogy új szemszögből kapcsolódjunk a természeti elemekhez: megállni és elmerülni a táj látványában, megérinteni a fákat és társaikat és megfigyelni az apró élőlényeket, amelyek mellett máskor elmennénk. Ezek szelíden, de hatékonyan terelik az embert a lelassulás és az éber jelenlét felé, anélkül hogy ezt bármilyen módon erőltetnék.  Kisimítja az idegrendszert és belső egyensúlyt hoz létre. Az összes érzékszerved bevonásával merülsz el az erdei környezetben és ez segít:

✅ kisimulni

✅ elcsendesedni

✅ a jelenben maradni

✅ része lenni az erdőnek

✅ minőségi időt eltölteni

Mindenkinek mást ad, éppen azt, amiben az adott élethelyzetében szüksége van. Számos hatása van testi és szellemi egészségünkre, melyek közül néhányat összegyűjtöttem nektek, a teljesség igénye nélkül:

💛 Csökkenti a vérnyomást és a pulzust

🧡 Helyreállítja a koncentráló készséget

❤️ Jótékony hatással van a szorongás, düh, depresszió tüneteire

💛 Növeli az energiaszintet és vitalitást

🧡 Egy 3 órás séta után 1 hétig is megmarad a szervezet megemelkedett ellenálló képessége vírusok és a daganatos megbetegedések ellen.

❤️ Kisimítja az idegrendszert

Végtelen nyugalom járja át tested, lelked. Igazi énidő, amikor csak magaddal foglalkozhatsz. Nincs más dolgod, mind meghallani a saját belső hangod, megtalálni a saját belső csended. Remélem, így már érthető, hogy az erdőfürdőzés miben különbözik a túrázástól és egy egyszerű erdei sétától.

Egy vezetett erdőfürdőzéssel olyan gyakorlatokat osztok meg veled, amelyek segítségével közösséget élünk meg a természettel. Ahogy lassan összekapcsolódunk a különböző természeti elemekkel, olyan érzete támad az embernek, mintha nem létezne idő. Mintha mindenre lenne most idő. Ez az élmény gyógyírt hoz mind testi, mind lelki síkon.

 Hogy zajlik pontosan egy ilyen alkalom?

Találkozásunk elején mesélek az erdőfürdőzésről és útmutatóval látlak el, mire figyelj. 

Ezután megosztjuk egymással a nevünk és valamit, ami téged a természethez köt. Pl.: ahogy most érzed magad, azt melyik állat, növény vagy természeti elem testesíti meg éppen? 

Ezután következik a séta. Egy rövid szakaszt járunk be, mely semmiféle fizikai erőnlétet nem követel meg. Ennek első állomása egy vezetett elcsendesülés, majd egy lassú séta során megfigyeljük a körülöttünk lévő tájat és élőlényeket. Ezt követően olyan összekapcsolódási formákat kínálok fel, ami felfedezésre hív. 

Minden egyes gyakorlat után összegyűlünk és megbeszéljük, ki hogy érzi magát, milyen gondolatokat ébreszt benne az erdő, hogy érzi magát ahhoz képest, hogy belépett oda. Ilyenkor egy “beszélőpálca” körbejár, ami rendszerint egy faág, tollpihe vagy egy kavics, így mindenkinek van alkalma szóhoz jutni, de nyugodtan kifejezheti magát azzal is, hogy csendben marad. Mindig csak az beszél, akinél a bot van, a többiek hallgatják az ő szavait, és a jelenlétükkel támogatják azt, aki mesél. Ez a fajta beszélgetés  megtanít a tiszteletre, és arra, hogy valóban odafigyeljünk egymásra, anélkül, hogy a szavába vágnánk, vagy a telefonunkat nyomogatnánk.

A sétát egy tea ceremóniával zárjuk, ahol egy kiemelt gyógynövény kap szerepet. 

Amikor először találkoztam az erdőfürdőzéssel, az első kérdésem – ahogy talán neked is – a következő volt: mégis miért kell ehhez vezető meg szervezett séta, amikor én is ki tudok menni a természetbe? Ez így van, és biztatunk is erre! A valóság azonban nem éppen így fest… a tendencia az, hogy nem töltünk elég időt kint. 

 

Napjainkban átlagosan az időnk 90%-át fedett helyen, a lakásunkban vagy a munkahelyünkön, gép előtt töltjük. Ez pedig pedig óriási stresszel jár. A városi életmód 20%-kal növeli az esélyét valamilyen szorongásos probléma, és 40%-nel a hangulatzavarok kialakulásának esélyét.

 

Az erdőterápia vezető azért fontos és jótékony ebben az együttműködésben, mert ő az aki kinyitja a kaput ezekre az élményekre, és óriási segítséget nyújt abban, hogy zsigerileg kapcsolódj az erdőkhöz, mezőkhöz és annak minden lakójához. Figyelek rá hogy valóban le tudj lassulni. Nem kell gondolkoznod azon, hogy mikor mit csinálj, rábízhatod magad egy szakképzett vezetőre, aki pontosan látja és felismeri, mire van szükséged. Ráhangollak és benne tartalak a folyamatban.

Az erdőfürdő vezetővé válást egy 6 hónapos gyakornoki időszak és egy vadon elsősegély tanfolyam előzi meg, amely mind időben mind anyagilag nagy befektetés

Minden séta előtt felmérem a terepet és bejárom az útvonalunkat amely sokszor legalább annyi idő mint magát a sétát megtartani

Gyógynövényt gyűjtök és felkészülök arra, hogy arról megfelelő tájékozottsággal meséljek neked

Az adott program létrehozása, annak terjesztése és a kapcsolattartás adminisztrációs munkával jár, amit szintén a séta díja fedez

A gyakorlatokra és az erdőfürdő témájára külön készülök otthon, előre megtervezve hogy ott már arra figyelhessek mire van szükséged az erdőben és hogyan kísérjelek a séta során

Minden alkalommal megvendégellek egészséges csemegékkel és teával, amely szintén benne van a jegyárban.

Számíts rá hogy rossz időtől, esőtől, zivatartól nem ijedünk meg.
Hacsak nem lesz veszélyes időjárás: villámlás, szélvihar vagy felhőszakadás, akkor számíthatsz az eseményre. Természetesen ebben az esetben értesítelek arról hogy elmarad.

Mindenféle “rossz idő” legalább kétszer rosszabbnak néz ki a lakáson belülről és valójában az elindulás, a kimozdulás nehéz. Az északiaknak van erről egyébként egy nagyon találó mondása: Nincs rossz idő, csak rossz ruha. Azaz ha megfelelő a ruházatunk, védve vagyunk mindenféle időjárástól. Eső, szél, hó, hideg vagy vihar nem kifogás, csak rendes ruhat kell magunkra venni es máris mehetünk ki a szabadba.
 
Az erdő mindig védelmet ad. A lombkoronák alatt például alig, vagy nem is esik az eső. Bár vezettem már erdőfürdőzést esőben, ezt újra és újra friss tapasztalásként élem meg. Ráadásul az erdei növények esőben és eső után megnövekedett mennyiségű fitoncidot árasztanak magukból. Ezek antibakteriális vegyületek és az a feladatuk hogy megvédjék a növényt a fertőzéstől és a megbetegedésektől. Amikor belélegezzük ezeket az illóolajokat a sétánk során, akár 1 hétig is megmarad a szervezet megemelkedett ellenálló képessége vírusok és a daganatos megbetegedések ellen!

Kullancsok, szúnyogok, legyek … nekik mind az erdő az otthonuk és számíts rá hogy találkozni fogunk velük. Ha érzékeny vagy rájuk kend be magad riasztóval indulás előtt és hazaérve mindig ellenőrizd került -e beléd kullancs. Nálam mindig van nálam rovarűző spray amit séta előtt körbeadok

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.