fbpx

Miben segít?

Az erdőfürdőzés során a természet közelsége ellazít és energiával tölt fel bennünket. Számos hatása van testi és szellemi egészségünkre, melyek közül néhányat összegyűjtöttem nektek. Mit ad a gyerekeknek az erdőfürdőzés?

✅ A felfedezés és a csodálat érzését

✅ Örömöt, izgalmat, a kíváncsiság megélését

✅ Hosszabban tartó odafigyelést

✅ Nagyobb nyugalmat, kevesebb hisztit

✅ Élesebb megfigyelési képességeket

✅ Új barátságokat

✅ Jobb egészséget és immunerősítést

✅ Magasabb önbizalmat

✅ Nagyobb tiszteletet és felelősségvállalást

A családi erdőfürdőzésen ezt tudom adni nektek. Csendet, pihenést … ugyanakkor rengeteg közös felfedezést, játékot az erdővel együtt.

Végül, de nem utolsósorban: összeköt a természettel.

Hol találkozunk?

Jártál már a Budakeszi Arborétumban? Teljesen más mint a többi, egy gyönyörűen kialakított parkerdő. Zömében örökzöld növények borítják. Az arborétum élővilágát egy kis dísztó színesíti, ahol a tavirózsák mellett a nőszirmok és a víz felszínén potyázó halak is megfigyelhetők. A száraz időben rejtőzködő, különlegesen gazdag gombavilág a csapadékos időjárás hatására szemet gyönyörködtető látványossággá válik. 2019-ben 1060 fajta növényt azonosítottak és kategorizáltak itt, elképesztő fajgazdagság figyelhető meg!

Fedett tűzrakóhely, hangulatos nyárikonyha, játszótér és mosdó teszi még komfortosabbá az ottlétet. Ha belépsz, el sem akarsz majd jönni onnan …

Megközelítés:
Budakesziről Telki felé haladva a Budakeszi végét jelző közlekedési táblától 5 km-re jobbra található a Hidegvölgyi Erdei Pihenőhely és Parkoló. Az arborétumhoz vezető út ezzel szemben indul menetirány szerint balra. Az arborétum bejárata előtt, az út mellett kialakított parkolóban meg lehet állni gépkocsival.

Tömegközlekedés: Budapest Széll Kálmán térről indul a 794 és a 795 -ös buszjárat. A Hidegvölgyi Erdészlak megállónál kell leszállni, ahonnan 5 perc sétával elérhető az Arborétum főbejárata.

Ha szeretnének egymásra hangolódva, minőségi időt együtt tölteni a természetben: gyertek erdőfürdőzni!

Erdőfürdőzés Valkó Zsuzsival

"Nagyon köszönjük a mai délelőttöt, igazán szép élményekben volt részünk Veled az erdőben. Zalán azt mondta, hogy ez volt élete legjobb napja😊. Remélem hamarosan újra találkozunk!"
Réthelyi Melinda