fbpx

fellélegzés

Természetterápiás elvonulás
2022. augusztus 19-21, Tiszaalpár

erdőfürdő
tájművészet
hangtál

3 nap a természetben

Egy hely, ahol le tudod tenni mindazt, ami belülről feszít

 A természetben való tudatos elmerülés.

Fürdés, strandolás vagy evezés a Holt-Tisza vizében

Erdőfürdő és hangtál, erőfeszítés nélkül lazulsz  el

Természetművészet, tájdíszítés.

Idő az egyedüllétre és a tudatos természetjárásra

ott a helyed, ha

…  eleged van már az állandó kötelezettségekből és fellélegeznél egy békés helyen

… olyan dolgokkal foglalkoznál, amelyek inspirációt adnak egy tudatosabb élethez

… a pihenésen túl felfedezhetnéd magad a természetben

… átélnél egy élő hangtálkoncertet 

 

Nem ajánluk ezt a programot, ha

… azonnali megoldásokat keresel a problémáidra és tőlünk várod rá a válaszokat

… olyan akut egészségügyi problémád van, amihez orvosi ellátás szükséges

… egész nap teljesítménytúráznál és csak a kilóméterek begyűjtése a célod

… nem szívesen térsz le a túraútvonalakról és mész be az erdő sűrűjébe

természetterápiás elvonulás

tiszaalpár,
2022.augusztus 19-21.

Mit élsz majd át?

Programjaink középpontjában a természettel való kapcsolat áll. Abban segítjük a résztvevőket, hogy azon keresztül jobban megismerjék magukat, kiszakadjanak a hétköznapokból és új energiákkal töltekezzenek fel erdei környezetben.

Korábbi résztvevőink így feleltek arra, mit adott számukra ez a 3 nap: “Töltődést, élményeket, új kapcsolatokat, elcsendesedést, szabadságot, vidámságot, pihenést, kikapcsoldósát a hétköznapokból és sok finomságot.

 

3 napig semmit nem kötelező csinálnod, csak abban veszel részt amely valóban feltölt! 

PROGRAMTERV

Péntek

2022. augusztus 19.

szombat

2022.augusztus 20.

vasárnap

2021. augusztus 21.

Itt a helyed ha válaszokat és új utakat keresel, sok stresszt élsz meg és szeretnéd újra megtalálni azt a csendet és szabadságot, ami egy ideje már hiányzik az életedből. Gyere el, ha úgy érzed énidőre van szükséged. Garantáljuk hogy a program után feltöltődve, életenergiával feltöltve térsz haza.

kik tartják az elvonulást?

valkó zsuzsi

Természet- és erdőterápia vezető

Az amerikai Association of Nature and Forest Therapy képzett vezetőjeként erdőfürdőzéseket vezetek. A szervezet első hivatalos képviselője vagyok Magyarországon. Az erdőterápia, avagy másik nevén erdőfürdőzés egyszerű lehetőségek sora, melynek során az érzékeiddel merülsz majd bele az erdei környezetbe. Én abban segítek hogy lelassulj és egy új szemszögből tudj kapcsolódni a természeti elemekhez: leülni, megállni és elmerülni a táj látványában, megérinteni fákat, a mohát és megfigyelni az apró élőlényeket, melyek mellett máskor elmennél.

A séta alatt időt és teret kapsz az aprólékos megfigyelésre, a természeti környezet pedig jótékonyan kiemel az elme-vezérelt mindennapi mókuskerékből. Ezek legfőbb célja hogy újra felvedd a kapcsolatot a természettel, miközben önmagadra és a tájra figyelsz. Remélem hogy a séta alatt elkezdesz egy olyan kapcsolatot építeni az erdővel, amely számodra is újkeletű lesz.

szirtes gergely

hangtál terapeuta, házigazda

a szállás és ellátás

Tiszaalpár kivételes természeti adottságai abban gyökereznek, hogy több tájegység érintkezési mezsgyéjén terül el: meghatározó tájképi eleme a burjánzó és vizekben gazdag tiszai ártér, máshol buckás lankákkal tör le a Duna-Tisza-közi homokhátság, de Kiskunfélegyháza irányában már szikes területekkel is találkozhatunk. Az ide látogató természetkedvelőket már az ajtóból kilépve megérinti a nyugalom, a csend, a természet, az erdő.

Többféle szállás vár: a nomád életérzést a sátrak, az otthoni körülményeket kedvelőket pedig a Jakó birtok szobái várják.  

Az erdőben 3 db fixen telepített sátor van, pódiumra építve. Egy 6 személyes sátorban két hálófülkébe a legnagyobb kényelem biztosítása érdekében két-két személyt helyeztünk el. Ágy, matrac, világítás, áram, hideg esetén fűtés és terasz tartozik minden sátorhoz. 

Akik bent aludnának, azt 2 típusú szállás  várja. Egy melléképület, ahol egy kétszemélyes szoba és a sátrazók mellékhelyiségei találhatók. A főépülezben egy kétszemélyes, és két háromszemélyes szoba található két fürdőszobával és egy teljesen felszerelt konyhával.

A kert több, mint 15.000 m2 területű, gyümölcsfákkal, szőlőlugassal és a hozzátartozó erdővel. A birtok egy 60m2-es közösségi térrel rendelkezik. Rossz idő esetén itt tudunk foglalkozásokat tartani, enni, vagy csak úgy lenni. Nagy, tágas és világos épület.

Étkezésünket teljes mértékben a szállásunk biztosítja, neked csak a csemegékről kell gondoskodnod ha napközben megéheznél. Az ételek bőségesek, Gergő rengeteg finomságot készít és sosem maradt senki éhes. Az elvonulások a reggeli, ebéd és a vacsora is biztosított és a díj része. 

mit kapsz a programtól

Ha eljössz, garantáljuk hogy...

…kipihened magad, feltöltődsz. Nem lesz hajtás, egyik programról a másikra rohanás.

… a természeten keresztül találhatsz rá a saját belső békédre és szabadságodra

… segítünk kiszakadni a mókuskerékből. Lesz időd magadra és arra hogy élvezd a csendet.

…megismersz egy természetes stresszoldó módszert amit otthon is elővehetsz amikor már nem bírod szusszal

… sok értékes élménnyel gazdagszol amely feltölt az és felkészít az előtted álló kihívásokra.

… szeretetteljes, támogató közegben leszel, ahol olyannak fogadunk el, amilyen vagy.

a program ára és lemondási feltételei

Az elvonuláson való részvétel díja 55.000 ft sátras ellátással, 70.000 ft a birtok egyik szobájában, mely magában foglalja a szállás, az étkezés (reggeli, ebéd, vacsora) és valamennyi program díját. A részvételi díj nem tartalmazza az útiköltséget. A résztvevők maximum létszáma 20 fő.

Az érkezés előtti 30. napig díjmentesen lemondható a megrendelt szolgáltatás, a program teljes díját visszautaljuk.

30 napon belül, de az érkezés előtti 15. napig történő lemondás esetén a megrendelő 50%-ot  köteles lemondási díj címén fizetni. A fennmaradó 50%-ot a szervező visszatéríti. 

Az érkezést megelőző 15. napon belüli lemondás, illetve meg nem jelenés esetén a megrendelő a foglalás teljes költségét köteles lemondási díj címén fizetni.

Amennyiben a járványhelyzet miatti szabályozások miatt le kell mondanunk a programot, úgy a program díját visszafizetjük vagy felhasználhatod a helyed a következő elvonulásra.