fbpx

Szemétgyűjtés, piknik és erdei játékok
Népsziget 2020.04.12. 10:00-15:00

Adj vissza a természetnek

Tisztísd meg az erdőt a közös erdei játékhoz

A programról

Szemétgyűjtés: 10:00-12:00

A Népszigeten található az ártéri erdő, amihez sok szállal kötődöm személyesen. Csodahely. Körbeöleli a Duna, mindenhol kidőlt, korhadó fák s közöttük a sarjadó új élet. Ártéri madarak sokaságának otthona. Számos budapesti kikapcsolódási pontja. Pecások, kirándulók és szórakozó emberek szemétgyűjtője. 
 
Ugyanakkor ez nemcsak egy helyszín, ami értünk van, a mi élvezetünkért. Erdőfürdő vezetőként az is hozzátartozik a munkámhoz, hogy gondozzam azt a helyet, ahol sétákat vezetek.  Ez azt jelenti hogy törődöm azzal a tájjal, amely befogad. Egy különleges alkalomra hívom most a kicsiket: szemétszedésre és erdei játékra!
 
Ha szeretnél egy szuper programot biztosítani magatoknak icsatlakozzatok a délelőtti szemétszedéshez és vendégeim vagytok egy közös erdőfürdős játékra.
 

Piknik és mese a réten: 12:00-13:00

Szemétszedés után megpihenünk a réten és együtt elfogasztjuk a magunkkal hozott ebédünket. Érdemes beraknod egy piknik pokrócot és annyi ennivalót, ami elég energiát ad az utána következő játákhoz. Jöhetnek a kedvenc gyümölcsök, szendvicsek és egyéb finomságok!

Erdei játékok: 13:00-15:00

Bemegyünk az erdő sűrűjébe és egy pici területet megismerve figyelünk az ott történő dolgokra, környezetre.  A játékokon keresztül egymásra hangolódunk és minőségi időt együtt tölteni a természetben. A szemétgyűjtés, a természetkapcsolat és a játékos felfedezés nem egyebet adnak a gyerekeknek, mint: 
 

✅ A felfedezés és a csodálat érzését

✅ Örömöt, izgalmat, a kíváncsiság megélését

✅ Hosszabban tartó odafigyelést

✅ Nagyobb nyugalmat, kevesebb hisztit

✅ Élesebb megfigyelési képességeket

✅ Új barátságokat

✅ Jobb egészséget és immunerősítést

✅ Magasabb önbizalmat

✅ Nagyobb tiszteletet és felelősségvállalást

S ti mit kaptok a végére? Rengeteg közös felfedezést, játékot az erdővel együtt.