fbpx

Virtuális erdőfürdőzés,
2020.11.25. 13:00

A természettel való kapcsolatra minden eddiginél nagyobb szükség van testi, szellemi, érzelmi és lelki egészségünk érdekében.

Bárhol is vagy a világon, együtt gyakorolhatjuk hogyan légy jelen úgy a természetben, hogy az gyógyító és támogató legyen számodra.

Merülj el a természetben!

Természetkapcsolat

Vedd észre az élővilágot, amelynek te is része vagy

Egészségmegőrzés

Látogasd a természetet hogy egészséges maradj

Relaxáció

Engedd hogy átjárjon
az erdő nyugalma
és csendje

Minőségi idő

Szakadj ki a mindennapi rohanásból és feladatokból

A programról

A tavaszi karantén alatt az Association of Nature and Forest Therapy létrehozta a virtuális erdőfürdőzés programját. Ennek célja az volt, hogy azok is elmerülhessenek a természetben, akik egyáltalán nem vagy nagyon korlátozottan tudtak csak kimozdulni. 

A vírus hatására sokan szorongunk, elvesztjük a kapcsolatot a külvilággal, magunkra maradunk érzéseinkkel, gondolatainkkal. Ráadásul a hagyományos programok többsége elmarad, a közösségi élmények egy időre kimaradnak az életünkből.

A  virtuális erdőfürdőzés egy maximálsan biztonságos program, ahol egyedül – vagy egy veled egy háztartásban élő szeretteddel – mehetsz ki egy zöld környezetbe. Ugyanúgy mint a hagyományos erdőfürdőzéseken: vezetlek téged gyakorlatokkal, meghllgathatod a többiek történeteit és megtapasztalásait és közösségi élményt szerezhetsz. 

Ne azt képzeld el hogy megint a gép előtt ülve jelentkezel be, amitől valószínűleg úgyis herótod van már … ugyanúgy kimész a hozzád közel eső erdőbe vagy parkba, és ott nem személyesen, hanem telefonon keresztül tartjuk a kapcsolatot.
 

Könnyű, játékos feladatokat kapsz, amelyek segítségével közösséget élsz meg a természettel. Segítek megtartani a figyelmed azzal, hogy minden érzékszerveddel felfedezed az erdőt. Új részleteket veszel majd észre, ami mellett máskor elmennél. Újra érzed az anyaföld támogatását, a fák gyógyító erejét, a föld illatát, a folyó erejét, a lágy szellőt a bőrödön, a napsugarak táncát az arcodon …  Ez segít:

 • kisimulni
 • elcsendesedni
 • a jelenben maradni
 • része lenni az erdőnek
 • minőségi időt eltölteni 
Nemcsak egy táj többé, hanem a részed. Végtelen nyugalom járja át a tested, lelked. Lassan meghallod a saját belső hangod és megtalálod a saját belső csended.
 

Tarts velem!

Miben segít?

Egy lassú, pihentető sétára hívlak. Olyanra, ahol az erdő vezet téged. S hogy miben segít? Pontosan azzal tölt fel, amiből hiányod van. Az erdőfürdőzés során a természet közelsége ellazít és energiával tölt fel bennünket. Számos hatása van testi és szellemi egészségünkre, melyek közül néhányat összegyűjtöttem nektek, a teljesség igénye nélkül:

 • Belső egyensúlyt hoz létre
 • Helyreállítja a koncentráló készséget
 • Erősíti az immunrendszerünket
 • Jótékony hatással van a szorongás, düh, depresszió tüneteire 
 • Nyugtatja az idegrendszert
 • Növeli az energiaszintet és vitalitást 
 • Egyensúlyállapotot hoz létre bennünk
 • Támogatja a kreativitást

Végül, de nem utolsósorban: összeköt a természettel.

Erdőfürdőzés Valkó Zsuzsival

"Én most nagyon nagy nyugalommal és kisimultsággal megyek innét haza. Próbáljátok ki ti is ha van rá lehetőségetek, még akkor is hogyha egyébként szoktatok járni a természetben mert ezek a gyakorlatok még jobban segítenek az ellazulásban."
Tóth Krisztina
Anyaklikk