fbpx

A legjobb ajándékok a tudomány szerint …

Az ajándékozás mindannyiunk számára fontos gesztus, mely megerősíti a személyes kapcsolatokat, összetartja a közösségeket.

Én nagyon kevésre emlékszem a tárgyi ajándékok közül. Arra viszont élénken, mikor a férjem beállított a munkahelyemre egy opera jeggyel vagy amikor egy kurzuson a többiek megneszelték, hogy szülinapom van és spontán bulit rittyentettek nekem

DE MIT MOND A TUDOMÁNY?

Számos olyan kutatást olvastam melyek témája a boldogságérzet és az ajándékozás közötti összefüggés volt. Mind azt bizonyította, hogy a hosszabb távú boldogságot nem a tárgyak, hanem az élmények váltják ki.

BIZONYÍTSAM? OLVASS TOVÁBB!

Egy kutatásban tizenöt dollárt kaptak a résztvevők, melyből élményt vagy tárgyi ajándékot kellett vásárolniuk egy barátjuknak. Az élményajándékok között szerepelt edzés és mozijegy is, míg a tárgyi ajándék lehetett például egy póló, plakát vagy borhűtő. A megajándékozottat megkérték a kutatók, hogy az ajándék elfogadása előtt és három nappal utána is értékeljék, milyen erősnek érzik a barátságukat. Az eredmények azt mutatták, hogy az élményajándékot kapók úgy érezték, erősebb lett a kötelék barátjukkal, míg a tárgyi ajándékot kapókban nem erősödött a kötődés érzése.

A tudomány szerint az egyik legjobb ajándék az élmény. 

A közhiedelemmel ellentétben távolról sem az ajándék mérete, értéke határozza meg, hogy mennyire örül valaki egy-egy meglepetésnek. Karácsonykor sokan vásárolnak extravagáns ajándékokat, noha szeretteik közül sokan inkább egyszerűen használható, kényelmes és praktikus dolgokra vágynak – írja a The Journal of Consumer Research nevű tudományos folyóirat.

DE HOGY JÖN IDE AZ ERDŐFÜRDŐZÉS?

Az emberek 99%-a szeret a természetben lenni, otthonosan érzi magát zöld környezetben.

Én abban tudok segíteni, hogy egy igazán különleges erdei élménnyel ajándékozhasd meg őket. Annak, aki szeret a természetben lenni és jól esne számára annak gyógyító nyugalma: tökéletes választás az erdőfürdőzés ajándékutalvány. Ha szeretnéd a szeretteid számára biztosítani a feltöltődést és az erdő gyógyító erejét, akkor lepd meg őket egy erdőfürdőzés ajándékutalvánnyal!

MIT ADSZ EZZEL A SZERETTEIDNEK?

  • 3 órányi stresszmentes időtöltést a természet nyugalmában
  • Fél nap digitális detoxot az erdő éltető erejével
  • Tiszta levegőt és teljes kikapcsolódást
Nem tudom te hogy vagy ezzel, de én nem ismerek olyan embert akinek ne jönne jól legalább az egyik ezek közül …